Zoeken naar social media en jongeren

 
social media en jongeren
Alles met maten Over jongeren en sociale media.
Alles met maten Over jongeren en sociale media. Alles met maten Over jongeren en sociale media. Interview met Stefaan Lammertyn op Radio 1 De Wereld Vandaag. klik hier om te luisteren. Voor jongeren zijn smartphones tablets en laptops vanzelfsprekend. Ze lijken er al van op erg jonge leeftijd mee vergroeid. De digital natives zijn altijd en overal met elkaar verbonden en communiceren via Instagram Snapchat en andere sociale media. Voor jou als ouder of leerkracht is die wereld vaak onbekend en dus onbemind.
1 op de 6 jongeren is verslaafd aan sociale media HLN.be.
1 op de 6 jongeren is verslaafd aan sociale media. Door redactie 20/11/15 06u22 Bron ANP anp. Tech Een op de zes jongeren zegt verslaafd te zijn aan sociale media. Bij meisjes speelt dat meer dan bij jongens. Meisjes zitten ook langer op Facebook Whatsapp Instagram Skype en YouTube. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek CBS. Zes op de tien meisjes in het Nederlandse onderzoek krijgen een goed gevoel als hun berichten geliket geretweet of gedeeld worden. Bij jongens is dat minder dan de helft.
Vlaamse jongeren blijven Facebook trouw maar gebruiken het wel persoonlijker Mediaraven.
Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Apestaartjaren-onderzoek. Dat onderzocht het gebruik van nieuwe media bij meer dan 1700 kinderen en jongeren 9-18 jaar in Vlaanderen. Mediaraven LINC en UGent stellen vandaag de resultaten voor op de gelijknamige studiedag in Vooruit in Gent. Facebook is heer en meester. 90% van de Vlaamse jongeren 12-18j heeft een actieve facebookaccount. Dat is 10% meer dan in 2012. 862% logt bovendien elke dag in. Facebook is ook de populairste app bij jongeren. Facebook houdt daarmee andere sociale netwerken als YouTube 62% Instagram 30% en Twitter 25% achter zich. Bij kinderen 9-12j is het sociale netwerk van KETNET in opmars. 433% van de kinderen heeft een account op deze site.
Een op de zes jongeren verslaafd aan sociale media gezondheid.be.
Invloed op concentratievermogen nachtrust en schoolprestaties. Volgens 47 procent van de jongeren heeft sociale media een negatieve invloed op een of meerdere onderdelen van hun leven. Door sociale media kunnen ze zich bijvoorbeeld minder goed concentreren slapen ze slechter of presteren ze slechter op school. Meisjes hebben hier vaker last van dan jongens. Nagenoeg alle jongeren geven de voorkeur aan persoonlijke ontmoetingen boven contact via sociale media. Toch vindt bijna de helft van de 12 tot 18-jarigen dat sociale media een positieve uitwerking hebben op hun contact met familie en vrienden.
Mediawijs Online jongeren en sociale media Mediawijs Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid.
Benieuwd wat experten van Mediawijs Online vinden? Veel informatieve publicaties laten de lezer vaak zweven doordat tips te algemeen blijven. Zo niet Mediawijs online. Met het boek Mediawijs online. Jongeren en sociale media proberen Michel Walrave en Joris van Ouytsel jongeren en hun opvoeders advies te geven over hoe ze eventuele risico's van media kunnen beheersen en meer kunnen genieten van de voordelen van media in plaats van onzekerheden en angsten bij opvoeders verder aan te wakkeren. Peter Nikken specialist jeugd media en opvoeding bij het Nederlands Jeugdinstituut. Objectief zonder een belerend vingertje uit te steken op een aangename manier te lezen. Zo komt Mediawijs Online tegemoet aan degelijke informatie voor ouders en andere opvoeders. Lees hier de volledige recensies van de auteurs en nog vele andere.
social media en jongeren Google Scholar.
S Frankenhuis S van der Hagen A Smelik Stichting leerplanontwikkeling 2007 slo.nl. Over het algemeen zijn wetenschappers positief. jongeren bij het opdoen van sociale en cognitieve vaardigheden. Ze leren op een. nieuwe manier informatie en kennis tot zich nemen. Geciteerd door 5 Verwante artikelen Alle 5 versies Citeren Opslaan Opslaan Opgeslagen Fout bij het opslaan. BOEK B Jongeren nieuwsmedia betrokkenheid. N Drok F Schwarz 2009 narcis.nl. Het hoofddoel van de landenstudies is meer inzicht te krijgen in de sociale relevantie van nieuws. en actualiteiten voor zich gericht op de volgende hoofdvragen Voor welke interessegebieden. en voor welke functies gebruiken jongeren welke nieuws media in welke.
Jongeren verkiezen sociale media boven traditionele media Media De Morgen.
Zine Interview foto lifestyle. Jongeren verkiezen sociale media boven traditionele media. 15-06-16 18.15u Bron volkskrant.nl ANP. Social media zijn de populairste primaire nieuwsbron onder jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Televisie staat op de tweede plek. Dit blijkt uit het nieuwste Digitale News Report van het Reuters Institute. Lees later Deel op Facebook Deel op Twitter. Deel op Google Deel op Linkedin Deel op Whats app. Wereldwijd behoudt 28 procent van de jongeren zich vooral via sociale media op de hoogte van het laatste nieuws. Hoewel televisie nog altijd populair is vooral onder oudere leeftijdscategorie├źn kiest nog maar 24 procent van de jongeren voor televisie als primaire nieuwsbron.
Sociale media-verslaving bij jongeren valt best mee HLN.be.
Door redactie 12/05/16 00u47 Bron Belga thinkstock. Meisjes hebben het vaker dan jongens moeilijk om te stoppen met sociale media op hun mobiele telefoon maar de verslaving aan sociale media valt bij jongeren best mee. Dat besluiten de onderzoekers in het Apestaartjaren-onderzoek. Van de ondervraagde jongeren vindt 315 procent het vaak of heel vaak moeilijk om te stoppen met sociale media op hun mobiele telefoon en 306 procent zegt daar ook vaak opmerkingen over te krijgen van anderen. 224 procent van de jongeren geeft toe vaak huiswerk minder grondig te maken omdat ze liever op sociale media zitten. Een kwart van de jongeren geeft ook aan vaak of heel vaak slaap te kort te komen door s nachts op de mobiele telefoon te zitten.
Kinderen en tieners op sociale netwerksites.
Ze geven het gevoel deel uit te maken van een gemeenschap van personen die iets delen. Ze scheppen talloze socialisatiemogelijkheden voor het persoonlijke en werkleven. Voor jongeren is hun profiel in zekere zin het bewijs van hun identiteit op het internet en van hun sociale erkenning. Het aantal likes gekregen reacties en vrienden zeggen meteen iets over hun populariteit. Tegelijk geven ze hen ook de mogelijkheid om een positief beeld van zichzelf te scheppen. Er zijn ook veel mensen die de sociale media gebruiken om hun talenten te tonen creatief te zijn of een goed doel te steunen. Een verstandig gebruik van de sociale netwerken gaat gepaard met waakzaamheid en dan vooral wat de volgende aspecten betreft.

Contacteer ons