Op zoek naar jongeren op social media?

 
jongeren op social media
Kinderen en tieners op sociale netwerksites.
Amuseer je samen, maak plezier. Zo is het gemakkelijker om dit onderwerp op een positieve manier te bespreken. Hoe gaan jongeren om met sociale netwerken.: Meer info over sociale media en tof videomateriaal.: Boek Mediawijs online jongeren en sociale media.:
Jongeren en sociale media: wat zijn de gevaren? WDR Verzekeringen.
Sociale media zijn vandaag niet meer weg te denken uit het leven van de jongeren. Ze maken deel uit van hun identiteit, maar brengen ook bepaalde gevaren met zich mee. 64 % van de jongeren in Belgiƫ heeft een profiel op een sociaal netwerk.
Jongeren mogen vanaf 13 jaar op sociale media.
Greenyard onder vuur na dodelijke listeriabesmetting. Jongeren mogen vanaf 13 jaar op sociale media. 12 februari 2018 2236.: Toon de deelmogelijkheden op sociale media. Ook het Vlaams Parlement is voor een grens vanaf 13 jaar. Omdat Europa nieuwe richtlijnen over privacy in het leven roept.
Mediawijs Online, jongeren en sociale media Mediawijs Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid.
Naast de risicos, gaat de gids ook verder in op de mogelijkheden die sociale media bieden. We willen met deze gids vooral ook een positief verhaal brengen, waarbij de kansen van sociale media voor jongeren benadrukt worden, stellen de auteurs.
Vlaamse jongeren blijven Facebook trouw maar gebruiken het wel persoonlijker Mediaraven.
75% van de leerlingen vindt dat hun leerkrachten meer media zouden moeten gebruiken in hun lessen. In vergelijking met 2012 krijgen jongeren nu wel vaker les over privacyinstellingen op school 41%, en leren ze vaker op school hoe kritisch om te gaan met online bronnen 65%.
13 jaar als leeftijdsgrens voor social media: Veel jongeren. Gazet van Antwerpen.
Coƶrdinator Dries De Smet van de Jeugdraad noemt het een logische leeftijd als je kijkt naar de realiteit. Hij hamert ook op het belang om kinderen en jongeren de nodige vaardigheden aan te leren, zodat ze kritisch en creatief leren omgaan met de gevaren en opportuniteiten van social media.

Contacteer ons