Resultaten voor jongeren media

 
jongeren media
Sociale media-verslaving bij jongeren valt best mee HLN.be.
Door redactie 12/05/16 00u47 Bron Belga thinkstock. Meisjes hebben het vaker dan jongens moeilijk om te stoppen met sociale media op hun mobiele telefoon maar de verslaving aan sociale media valt bij jongeren best mee. Dat besluiten de onderzoekers in het Apestaartjaren-onderzoek. Van de ondervraagde jongeren vindt 315 procent het vaak of heel vaak moeilijk om te stoppen met sociale media op hun mobiele telefoon en 306 procent zegt daar ook vaak opmerkingen over te krijgen van anderen. 224 procent van de jongeren geeft toe vaak huiswerk minder grondig te maken omdat ze liever op sociale media zitten. Een kwart van de jongeren geeft ook aan vaak of heel vaak slaap te kort te komen door s nachts op de mobiele telefoon te zitten.
Jongeren verkiezen sociale media boven traditionele media Media De Morgen.
Zine Interview foto lifestyle. Jongeren verkiezen sociale media boven traditionele media. 15-06-16 18.15u Bron volkskrant.nl ANP. Social media zijn de populairste primaire nieuwsbron onder jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Televisie staat op de tweede plek. Dit blijkt uit het nieuwste Digitale News Report van het Reuters Institute. Lees later Deel op Facebook Deel op Twitter. Deel op Google Deel op Linkedin Deel op Whats app. Wereldwijd behoudt 28 procent van de jongeren zich vooral via sociale media op de hoogte van het laatste nieuws.
Mediawijs online Uitgeverij Lannoo.
Michel Walrave Joris Van Ouytsel. Ook verkrijgbaar in de boekhandel. Welke risico's lopen onze kinderen via sociale media? Waarom klikt het zo tussen jongeren en sociale media? Welke kansen bieden sociale media hen en met welke risico's krijgen ze te maken? Wat kun je doen om jongeren hierbij zo goed mogelijk te begeleiden? Heel wat ouders leraren jeugdwerkers en andere begeleiders van jongeren stellen zich deze vragen. Deze gids gaat in op de unieke kansen die sociale media aan jongeren bieden op persoonlijk en sociaal vlak. Zo kunnen sociale media een rol spelen in de ontwikkeling van vriendschaps en liefdesrelaties. Jammer genoeg kan het soms ook fout lopen. Jongeren kunnen geconfronteerd worden met cyberpesten of grooming. Intieme berichten zoals sexting kunnen misbruikt worden.
Mediawijs Online jongeren en sociale media Mediawijs Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid.
Mediawijs Online jongeren en sociale media. Het klikt tussen jongeren en sociale media. Maar alles heeft zijn prijs. Dat jongeren online worden geconfronteerd met risicos is niet nieuw. Hoe zorgen we er voor dat onze kinderen veilig kunnen internetten? Net zoals we jongeren proberen aan te zetten om zich veilig in het verkeer te bewegen of niet met vreemden mee te gaan als ze buitenspelen moeten we hen ook leren om veilig en respectvol met anderen online om te springen.
Jongeren en nieuwe media Mediaraven.
Jongeren en nieuwe media. 6-9 10-12 13-14 15-16 17-18 18. We leven in een multimediaal tijdperk. Jan met de Pet verspreidt sneller content online dan de reguliere pers. iPods en iPads vliegen ons om de oren. En elke week ontstaat er een nieuw social network. Voor jongeren zijn al die media een onmisbaar gegeven in hun leven geworden. Omgaan met nieuwe nieuwe is letterlijk kinderspel. Better harder faster stronger!
Kinderen en tieners op sociale netwerksites.
Zoek op de site. Voer je trefwoorden in. Jongeren en sociale netwerken. Waarom zijn jongeren zo verslingerd aan de sociale netwerken? Internet in het gezin. Jongeren en sociale netwerken. Denk na over wat je online zet. Facebook en 13 jaar? Het mysterie van chatboxen. Het recht op afbeelding. Wat is daar zo leuk aan? Waarom zijn jongeren zo verslingerd aan de sociale netwerken? Ja jongeren zijn gek van Facebook. Wat ze zo aantrekt is de dynamiek van de sociale netwerken.
Een op de zes jongeren verslaafd aan sociale media gezondheid.be.
Onder jongens is dit 6 procent. De meeste jongeren zitten 1 tot 3 uur per dag op sociale media. Maar 1 procent zegt geen sociale media te gebruiken. Jongeren gevoelig voor online reacties. Dat meisjes vaker zeggen dat ze verslaafd zijn kan te maken hebben met hun betrokkenheid bij sociale media. Meisjes geven vaker dan jongens aan dat ze het fijn vinden als anderen hun berichten liken retweeten of delen. Meisjes voelen zich ook vaker onrustig als er een bericht binnenkomt dat ze niet direct kunnen bekijken en zijn vaker bang om dingen te missen als ze niet online zijn. Invloed op concentratievermogen nachtrust en schoolprestaties.
StampMedia jongerenmedia-agentschap.
StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen erkend als algemeen nieuwsmedium door de Vlaamse Vereniging van Journalisten dat een stem geeft aan alle jongeren in de media. En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen. Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag allerlei afkomst allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap. 28 november 2016 @ 1910.
1 op de 6 jongeren is verslaafd aan sociale media HLN.be.
1 op de 6 jongeren is verslaafd aan sociale media. Door redactie 20/11/15 06u22 Bron ANP anp. Tech Een op de zes jongeren zegt verslaafd te zijn aan sociale media. Bij meisjes speelt dat meer dan bij jongens. Meisjes zitten ook langer op Facebook Whatsapp Instagram Skype en YouTube. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek CBS. Zes op de tien meisjes in het Nederlandse onderzoek krijgen een goed gevoel als hun berichten geliket geretweet of gedeeld worden. Bij jongens is dat minder dan de helft.

Contacteer ons