Zoeken naar gebruik social media jongeren

 
gebruik social media jongeren
Mediawijs Online jongeren en sociale media Mediawijs Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid.
Mediawijs Online jongeren en sociale media. Het klikt tussen jongeren en sociale media. Maar alles heeft zijn prijs. Dat jongeren online worden geconfronteerd met risicos is niet nieuw. Hoe zorgen we er voor dat onze kinderen veilig kunnen internetten? Net zoals we jongeren proberen aan te zetten om zich veilig in het verkeer te bewegen of niet met vreemden mee te gaan als ze buitenspelen moeten we hen ook leren om veilig en respectvol met anderen online om te springen.
Sociale Media gebruik onder jongeren 2015 Vuurrood Communicatie Ontwerp.
761 jongeren hebben een online vragenlijst ingevuld waaruit het onderstaande resultaat is gekomen. 98% van de jongeren maakt gebruik van Sociale Media. Gemiddeld maken ze gebruik van 4 platformen deze platformen gebruiken ze complementair aan elkaar. Top 5 meest gebruikte online platformen onder jongeren. Deze cijfers kunnen we onderverdelen in 2 leeftijdsgroepen 15 tot 18 jarigen en 19 tot 24 jarigen. Hieruit blijkt dus dat de geruchten dat jongeren Facebook verlaten en massaal overstappen naar andere platformen omdat bijv. hun ouders erop zitten complete waanzin is. Er is wel een daling te zien van 4% maar de jongeren zijn nog steeds volop actief. Mijn moeder heb ik al lang geblokkeerd.
Welke sociale media gebruiken Nederlandse jongeren in 2016?
In dit trendonderzoek wordt het gebruik en de verwachtingen van sociale media onder de Nederlandse bevolking in kaart gebracht. In dit artikel laat ik een aantal resultaten zien die betrekking hebben op het gebruik van sociale media onder jongeren en hoe ik daar zelf als jongere tegenaan kijk. Via een online vragenlijst hebben dit jaar meer dan 10.000 mensen van 15 jaar en ouder meegedaan aan het onderzoek. Door deze grote respons vormen de resultaten van het onderzoek een representatie van de Nederlandse bevolking. Blauwe vinkjes aan kop. Alhoewel het gebruik van WhatsApp dit jaar pas voor het eerst werd gemeten in het onderzoek van Newcom staat de berichtenapp meteen als grootste sociale media platform boven Facebook YouTube en Twitter.
Vlaamse jongeren blijven Facebook trouw maar gebruiken het wel persoonlijker Mediaraven.
Daarnaast krijgt Facebook concurrentie van kleinere netwerken en apps als Instagram WhatsApp en Snapchat die stilaan e-mail en zelfs de sms vervangen. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Apestaartjaren-onderzoek. Dat onderzocht het gebruik van nieuwe media bij meer dan 1700 kinderen en jongeren 9-18 jaar in Vlaanderen. Mediaraven LINC en UGent stellen vandaag de resultaten voor op de gelijknamige studiedag in Vooruit in Gent. Facebook is heer en meester. 90% van de Vlaamse jongeren 12-18j heeft een actieve facebookaccount. Dat is 10% meer dan in 2012. 862% logt bovendien elke dag in. Facebook is ook de populairste app bij jongeren. Facebook houdt daarmee andere sociale netwerken als YouTube 62% Instagram 30% en Twitter 25% achter zich. Bij kinderen 9-12j is het sociale netwerk van KETNET in opmars.
gebruik social media jongeren Google Scholar.
R Kloosterman J van Beuningen Den Haag Centraal Bureau 2015 kidsenjongeren.nl. Het zijn echter de laag en middelbaar opgeleide jongeren die als zij sociale media gebruiken. meer tijd op sociale Hoewel jongeren actief gebruik maken van sociale media ervaart de. meerderheid geen invloed ervan op het Jongeren lijden aan Social Media Stress SMS. Geciteerd door 2 Verwante artikelen Alle 7 versies Citeren Opslaan Opslaan Opgeslagen Fout bij het opslaan. PDF PDF De effecten van nieuwe media op jongeren van 1214 jaar. S Frankenhuis S van der Hagen A Smelik Stichting leerplanontwikkeling 2007 slo.nl. Media gebruiken voor sociale interactie De nieuwe media leveren niet alleen informatie. amusement of educatie zij bieden ook een 6. Multitasken Doordat jongeren allerlei media naast.
Alles Over jongeren en social media in 2015.
Meer dan de helft van de Nederlandse jongeren maakt zich zorgen om online privacy. Wellicht heeft alle ophef over de nieuwe privacy voorwaarden van Facebook hier invloed op gehad. Toekomst van social media gebruik onder jongeren. Aan het einde van het onderzoeksrapport doet Newcom een aantal naar mijn mening veilige voorspellingen voor de komende jaren. Instagram is binnen 2 jaar groter dan Twitter. Vertrouwen wordt de komende jaren steeds meer een issue. Facebook is over 1 jaar nog steeds de grootste onder jongeren maar zal wel verder dalen. De kans is groot dat deze voorspellingen allemaal uitkomen. Maar ik ben vooral benieuwd naar nieuwe platformen.
Veelvuldig gebruik sociale media verhoogt kans op depressie HLN.be.
Veelvuldig gebruik sociale media verhoogt kans op depressie. Door redactie 25/03/16 08u29 Bron IPS thinkstock. Overmatig gebruik van sociale media door jongeren verhoogt de kans op depressie blijkt uit nieuw onderzoek. In vorige studies werd al gekeken naar de mogelijke schadelijke invloed van het veelvuldige gebruik van sociale media op de mentale gezondheid. Zo bleek uit een onderzoek eerder dit jaar dat het overmatige gebruik van sociale media tot slaapstoornissen kan leiden een andere studie linkte de slechte slaapkwaliteit aan een grotere vatbaarheid voor angst en depressie. De nieuwe studie werd uitgevoerd door wetenschappers van de Pittsburgh School of Medicine aan de Universiteit van Pennsylvania.
Kinderen en tieners op sociale netwerksites.
Zoek op de site. Voer je trefwoorden in. Jongeren en sociale netwerken. Waarom zijn jongeren zo verslingerd aan de sociale netwerken? Internet in het gezin. Jongeren en sociale netwerken. Denk na over wat je online zet. Facebook en 13 jaar? Het mysterie van chatboxen. Het recht op afbeelding. Wat is daar zo leuk aan? Waarom zijn jongeren zo verslingerd aan de sociale netwerken? Ja jongeren zijn gek van Facebook. Wat ze zo aantrekt is de dynamiek van de sociale netwerken.
Twee derde van de tieners zijn online bevriend met mensen die ze nog nooit ontmoet hebben Mediawijs Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid.
De belangrijkste conclusies van dit onderzoek kan u hier in 10 vragen en evenveel antwoorden terugvinden. Hoeveel jongeren zijn actief op sociale media? Negen jongeren op tien hebben minstens één account op een online profielpagina. Met 90% is Facebook de absolute marktleider voor Twitter 24% Netlog 9% Hyves 3% en Myspace 2%. Waarom zijn ze actief op sociale media? De behoefte aan contact met anderen die men uit het offline leven kent is het hoofdmotief om actief te zijn op sociale netwerksites. 92% houdt zo contact met vrienden die ze zelden zien 81% met familieleden. 89% gebruikt Facebook en co om afspraken te plannen met vrienden die ze vaak zien.

Contacteer ons