Op zoek naar gebruik social media jongeren?

 
gebruik social media jongeren
13" jaar als minimumleeftijd voor sociale media is realistische keuze" VRT NWS. VRT NWS. Play knop. Play knop. VRT NWS.
Wie vragen heeft over privacy en sociale media kan onder meer terecht op de website ikbeslis.be van de Privacycommissie. Jongeren, ouders en leerkrachten vinden er tools en tips. Over enkele maanden zal de Privacycommissie trouwens niet alleen advies kunnen geven, ze zal ook kunnen controleren en boetes opleggen.
Mediawijs Online, jongeren en sociale media Mediawijs Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid.
In het boek Mediawijs Online worden vele concrete tips en adviezen gegeven bij het gebruik van sociale media tijdens gebeurtenissen die centraal kunnen staan in het leven van kinderen en jongeren zoals de ontwikkeling van een online identiteit, het sluiten van online vriendschappen, cyberliefde.
Kinderen en tieners op sociale netwerksites.
Tegelijk geven ze hen ook de mogelijkheid om een positief beeld van zichzelf te scheppen. Er zijn ook veel mensen die de sociale media gebruiken om hun talenten te tonen, creatief te zijn of een goed doel te steunen. En de risico's? Een verstandig gebruik van de sociale netwerken gaat gepaard met waakzaamheid, en dan vooral wat de volgende aspecten betreft.: Vaak zetten jongeren ondoordacht te veel informatie in hun profiel naam, voornaam, adres, telefoonnummer enz.
Social media in Nederland 2018: uittocht van jongeren op Facebook Marketingfacts.
Het dagelijks gebruik van Facebook onder jongeren neemt sterk af, ten faveure van met name Instagram en Snapchat. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2018, het grootste trendonderzoek naar het gebruik van social media in Nederland, uitgevoerd door Newcom Research.
13 jaar als leeftijdsgrens voor social media: Veel jongeren. Het Belang van Limburg.
Anderzijds meent hij dat de verlaging van de wettelijke minimumleeftijd ouders zal helpen om bewuster om te gaan met social media en het gebruik ervan door hun kinderen. Het is ook belangrijk in termen van mediawijsheid, jongeren de skills aanleren om er kritisch mee om te gaan.
Vlaamse jongeren blijven Facebook trouw maar gebruiken het wel persoonlijker Mediaraven.
Dat onderzocht het gebruik van nieuwe media bij meer dan 1700 kinderen en jongeren 9-18 jaar in Vlaanderen. Mediaraven, LINC en UGent stellen vandaag de resultaten voor op de gelijknamige studiedag in Vooruit in Gent. Facebook is heer en meester.
Alles over jongeren en social media in 2017: Snapchat en Instagram groeien.
Instagram in plaats van Twitter in de top 5. Het grootste social media platform is natuurlijk Whatsapp. Met 109, miljoen is Whatsapp het meest gebruikte platform, waarvan 78, miljoen het dagelijks gebruikt. Onder jongeren ligt het dagelijkse gebruik op 96%.
Jongeren online media: appen, swipen en bingewatchen Frankwatching.
Jongeren gebruiken massaal social media. Bijna alle jongeren 99% van 12 tot 25 jaar maken gebruik van social media. Om te luisteren naar muziek, filmpjes en series Netflix te bekijken, appen met vrienden en om te gamen. De sociale omgeving is voor jongeren van levensbelang.

Contacteer ons