Op zoek naar verkeerde studiekeuze?

 
verkeerde studiekeuze
Verkeerde studie gekozen? Twijfel over studiekeuze? Studiekeuzekind.
Er is onderzoek gedaan door het ministerie van OCW naar de verkeerde studie en studieuitval. De voornaamste conclusies.: De helft van de uitvallers in het eerste studiejaar zegt.: Ik heb de verkeerde studie gekozen, ik heb niet genoeg tijd genomen voor studiekeuze.
Verkeerde studiekeuze gemaakt? 5 manieren om je jaar nuttig én onvergetelijk te maken!
16/11/2015 // Categorie: Studentennieuws. Het kan iedereen overkomen en je kunt er weinig aan doen: een verkeerde studiekeuze. Als je eenmaal gerealiseerd hebt dat de studie toch niet helemaal is wat je ervan verwacht had, kan je twee dingen doen.
Foute studiekeuze Awel Luistert naar kinderen en jongeren.
Doordat je huidige studie echt wel resulteert in faalangst raden we je ook echt aan hier eens met een studiebegeleider op school over te praten. Je kan ook altijd eens een kijkje nemen op de website van Teleblok www.teleblok.be, hier vind je heel wat informatie over studiekeuze, examenstress en faalangst.
Gevaar na een verkeerde studiekeuze.
Bewust zijn van dit gevaar kan het verschil betekenen tussen WEER een verkeerde studiekeuze en de juiste studiekeuze. Het is namelijk zo dat wanneer we onzeker zijn en haast hebben we dringend veel informatie gaan verzamelen en totaal niet meer kritisch denken.
Dit zijn de 5 Mogelijkheden na een Verkeerde Studiekeuze.
Inschrijven Interview MBO naar HBO Mindsets Oefeningen Open Dagen Op Kamers Ouders Praktische info Studeren in het buitenland Studiekeuze Begeleiding Studiekeuze Tips Studiekeuze Verhalen Tussenjaar Tussenjaar ervaringen Tussenjaar Tips Twijfel studiekeuze Verkeerde Studiekeuze Video Wie ben ik? Gratis Online Studiekeuze Workshop: Hoe je een Passende Studie kiest.
Ik verander van studierichting voor studenten Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Bij het begin van je studietraject van opleiding veranderen. Ben je voor de 1ste keer ingeschreven voor een bacheloropleiding en stel je vast dat je een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt? Dan kan je leerkrediet terugkrijgen als je van opleiding of studierichting verandert.
Waarom maken jongeren een verkeerde studiekeuze?
En dat blijkt ook uit de cijfers, 1 op de 3 studenten stopt met zijn studie in het eerste jaar. In het tweede jaar is dat nog eens 30 tot 35 procent. Hoe komt het dat zoveel jongeren een verkeerde studiekeuze maken?
Een valse start VDAB.
Veel studenten komen er pas aan het einde van hun studententijd achter dat ze de verkeerde studiekeuze gemaakt hebben. Getuige hiervan de poll van de week op deze site. 34, 3 procent van de 7200 getuigen heeft erg veel spijt van z'n' studiekeuze, 412, procent bij momenten, 245, procent totaal niet.
Waarom maken zoveel scholieren de verkeerde studiekeuze?
Waarom maken zoveel scholieren de verkeerde studiekeuze? 9 maart 2017. Hoe groot is de kans dat uw zoon/dochter zijn studie op een Hogeschool of Universiteit niet afmaakt? Dat is namelijk het percentage van het aantal studenten dat uitvalt Bron: Uitval Rendement 2016.

Contacteer ons