Op zoek naar jongeren over sociale media?

 
jongeren over sociale media
Jongeren over sociale media.
Vrije tijd en cultuur. Jongeren over sociale media. Sociale media spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Jongeren houden zich hier meer mee bezig dan ouderen. Via sociale media kunnen ze gemakkelijker in contact komen en blijven met anderen.
Jongeren online media: appen, swipen en bingewatchen Frankwatching.
Ze vinden elkaar razendsnel. Aan de andere kant is de sociale druk bij jongeren om leuk gevonden te worden nog nooit zo groot geweest als nu. Het baart ons, de generaties die ook zonder internet zijn opgegroeid, zorgen. Jongeren die altijd maar op hun smartphone kijken, en altijd maar online zijn. Is het echt zo erg? Of weten we gewoon nog te weinig over hoe ze alleen, of samen met leeftijdsgenoten, hun weg vinden in een wereld vol digitale media?
Mediawijs Online, jongeren en sociale media Mediawijs Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid.
Ook cyberpesten komt aan bod. We proberen steeds vanuit de situatie van de ouder, leraar of andere begeleider van jongeren mee te denken over hoe we jongeren kunnen helpen om de kansen van sociale media ten volle te benutten terwijl de risicos zoveel mogelijk beperkt worden.
jongeren over sociale media.
We proberen steeds vanuit de situatie van de ouder, leraar of andere begeleider van jongeren mee te denken over hoe we jongeren kunnen helpen om de kansen van sociale media ten volle te benutten terwijl de risicos zoveel mogelijk beperkt worden.
Jongeren over social media: face-to-face is leuker infographic Frankwatching.
Ruim de helft van de respondenten geeft aan een social media-site dagelijks te bezoeken. Sms wordt met 68% dagelijks vaker gebruikt dan sociale netwerken. Jongeren zeggen dat social media hen helpt met het onderhouden van relaties met vrienden 52% en familie 37%. Daarnaast voelt generatie Y zich door het gebruiken van social media minder verlegen 29% en meer zelfverzekerd 20%. Maar ondanks de populariteit van social media geeft circa de helft van de jongeren de voorkeur aan face-to-face contact, omdat de interactie leuker is 38% en omdat de gesprekspartner beter begrepen kan worden 29%. Daarnaast zegt 9% dat het ook makkelijker is om tijdens deze gesprekken over persoonlijke onderwerpen te praten.
Zijn jongeren echt verslaafd aan sociale media? Marketingfacts.
Vrijwel alle jongeren hebben liever face-to-face contact dan contact via sociale media. Iets minder dan een vijfde van de jongeren zegt verslaafd te zijn aan sociale media. Over het algemeen hechten 12 tot 18-jarigen meer waarde aan sociale media dan 18 tot 25-jarigen en meisjes meer dan jongens.

Contacteer ons