Meer resultaten voor jongeren over sociale media

 
jongeren over sociale media
Jongeren over media: Mijn" generatie zit te veel op social media" Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.
Stand van de Nieuwsmedia. Jongeren over media: Mijn generatie zit te veel op social media. Nieuws augustus 14, 2017 augustus 15, 2017 Menno van den Bos. Jongeren tieners en media. Deze weken vertellen tieners op SVDJ.nl hoe zij omgaan met nieuws en media.
Zo bepalen sociale media het reisgedrag van jongeren Reizen KnackWeekend.be.
Dat blijkt uit een onderzoek van Expedia samen met Ruigrok NetPanel. Anderen jaloers maken blijkt een belangrijke reden waarom jongeren vakantiefoto's' delen op sociale media. En dat lukt best vaak. De helft van de ondervraagden zegt inderdaad wel eens afgunst te voelen bij het zien van de vakantiekiekjes van een ander. Bij vrouwen gaat het zelfs om 62 procent. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom dertien procent van de jonge reizigers hun foto's' manipuleren om zoveel mogelijk likes te krijgen. Expedia vroeg ook welke vakantiefoto's' het meest gewaardeerd worden. Vooral foto's' van de natuur 68 procent, unieke plaatsen 55 procent, verre vakantieoorden 47 procent en authenticiteit 42 procent scoren goed. Mannen voegen er nog aan toe dat ze humor op een foto belangrijk vinden. Vrouwen hechten er dan weer meer waarde aan dat de lokale bevolking te zien is op de foto. Professioneel hoeft de foto er alleszins niet uit te zien. Er zijn ook foto's' die geen jaloezie, maar juist irritatie oproepen. De ondervraagden ergeren zich in het bijzondere aan deze vijf vakantiefoto's.: Eten op je bord. Met benen op de voorgrond hotdog legs. Selfies op overbekende plaatsen. Over het onderzoek.
Jongeren over sociale media.
Jongeren over sociale media. Sociale media spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Jongeren houden zich hier meer mee bezig dan ouderen. Via sociale media kunnen ze gemakkelijker in contact komen en blijven met anderen. Sociale media kunnen echter ook negatieve gevolgen hebben voor jongeren.
1 op de 6 jongeren is verslaafd aan sociale media Internet iHLN HLN.
Bijna de helft van de jongeren erkent dat sociale media negatieve gevolgen hebben voor hun leven. Ze slapen bijvoorbeeld s nachts slechter, ze kunnen zich minder goed concentreren en hun cijfers op school gaan achteruit. Een kleine groep zegt zelfs dat ze slechter contact met familie en vrienden hebben door sociale media. Lees ook: Facebook in overleg met Privacycommissie over cookies.
jongeren over sociale media.
We proberen steeds vanuit de situatie van de ouder, leraar of andere begeleider van jongeren mee te denken over hoe we jongeren kunnen helpen om de kansen van sociale media ten volle te benutten terwijl de risicos zoveel mogelijk beperkt worden.

Contacteer ons